26. ročník Novobydžovského poháru

16.04.2015 13:03

Městem, kde se již každoročně pro milovníky sportovní kynologie otevírá nová závodní sezóna v Královéhradeckém kraji, se i pro letošní rok stalo město Nový Bydžov. Základní kynologická organizace pořádala 11. dubna 26. ročník závodu Novobydžovský pohár. Za slunného počasí si poměřili síly psovodi v kategoriích ZZO, ZM, ZVV1 poslušnost a obrana, ZVV1 stopa. Rozhodoval pan Jánský a pan Dlabola, figuroval pan Rygl.  K vidění byla široká škála plemen – chodský pes, černý ruský teriér, labradorský a zlatý retriever, český strakatý pes, stafordšírský teriér, rotvajler, belgický, holandský a německý ovčák, který měl nejpočetnější zastoupení. Nejvíce soutěžících bylo v kategorii ZZO, kde se na startu sešlo hned 15 závodníků.

Zástupci místního kynologického klubu, kteří se rozhodli reprezentovat, dali o sobě náležitě vědět. Díky zdvojenému startu se stal nejúspěšnější psovod celého závodu pan Ing. Miloš Hušek. Ten ovládl svoji oblíbenou kalegorii ZVV1 stopa a výborně se umístil i v kategorii ZVV1 poslušnost a obrana, kde s fenou holandského ovčáka Isis Boyd´s Bullriding obsadil 2. místo. V té samé kategorii jsme měli ještě jednoho psovoda a tím byla slečna Anna Šolínová. Německý ovčák Villy Manepo Ideal předvedl perfektní poslušnost a na obraně ztratili jen 4 body, což jim zajistilo vítězství a perfektní start do nové sezóny. Domácího prostředí využil i pan Petr Mikulka s fenou Xantia Manepo Ideal (Connie). V kategorii ZM vybojovali 2. místo. Dalším závodníkem v této kategorii byl pan Tomáš Vlček s fenkou Fanny Lucky swiss (Angi). Po krásné poslušnosti, kde ztratili jen 3 body, se jim však nezdařila obrana a skončili na 3. místě.

Celkově se závody velice zdařily a po 15 hod se závodníci rozjeli zpět do svých domovů. Děkujeme všem, kteří se podíleli na přípravě těchto závodů. Velké poděkování patří také sponzorům: Město Nový Bydžov, Krmiva Konárovice – Tomáš Keltner, Zahradní a floristické práce – Evžen Karban, Sharks – reklamní agentura, Falko – Milan Drlý, Pavel Mikulka, Pesan.

 

Fotky

Výsledky